gastroLadění
Gastroladění je podcast ze světa gastronomie o významných tématech, skvělých lidech, nejlepších receptech a největších tajemstvích gastroaliance Together.
V jednotlivých dílech, kterými provádí Lada Šímová od Cukráře Skály, představujeme především kolegy, na kterých úspěch našich podniků stojí.
Doufáme, že vám tato audio-vizuální produkce odhalí řadu veselých historek z podpokličky a zpříjemní nejednu cestu do našich restaurací.
Přejeme příjemný poslech!
Čím se liší chlebíčky z Bistro Sisters od ostatních pražských chlebíčků? Jak zákazníkovi nabídnout zdravou celerovou pochoutku, když si přišel pro uherákovou klasiku? A kolikrát denně se chlebíčky v provozovnách vyrábí, aby byly opravdu čerstvé? O tom všem si s Ladou Šímovou povídala manažerka bistra Kateřina Čížková, která si doma na Silvestra chlebíčky rozhodně nedělá. Připravte si něco malého k zakousnutí a nahlédněte společně s námi do světa studené české kuchyně!
Jiří Štift je šéfkuchařem asijské restaurace Sia a bramborové hospody Brambory. Spolu s Ladou Šímovou probrali vše, co se obou restaurací týče, a v závěru přidali i pár komentářů ke kulinářským show, sociálním médiím (které mají jen z donucení) a dalším více či méně aktuálním úkazům ve společnosti. Chcete vědět, jak se Jirka domluví s mezinárodním týmem? V tomto podcastu se to dozvíte!
Jiří Štift vám ukáže, jak se ve spodním patře u robata grilu otevírají ústřice. V závěru pozve Ladu na nejoblíbenější desert.
Olda Matoušek je šéfkuchař restaurace Bruxx. Spolu s Ladou Šímovou probrali Oldovo dětství, oblíbená jídla a suroviny, radost ze spokojených hostů, speciální akce a další, ještě chutnější témata. Nedoporučujeme poslouchat v případě, že jste hladoví.
Olda Matoušek podrobně představuje přípravu slávek, nejoblíbenějšího a nejdůležitějšího jídla na menu této restaurace. Každý měsíc zde spotřebují od zhruba 2,8 do 4 tun čerstvých mušlí, do Prahy je vozí už čtyřikrát týdně.
Jan Holeček je generálním manažerem restaurace Brambory. A Lada Šímová v něm odhalila člověka s neuvěřitelným, možná až nakažlivým nadšením pro práci v gastronomii. Poslechněte si, jak Honza vybírá lidi do týmu, jak moc mu leží na srdci chuť každého koktejlu a proč usmiřuje rozhádané páry u stolu.